ansichtkaarten
Jan de Jong

 

 

 

 

 

De website van Jan de Jong

Jan de Jong is opgegroeid in de Noordoostpolder en woont er al sinds 1951. Hij begon met verzamelen van ansichtkaarten in 1992.
Zijn verzameldrift ontstond na het overlijden van zijn moeder. Bij het opruimen van haar woning vond hij een paar oude ansichtkaarten van Marknesse, zijn toenmalige woonplaats.
Hij verzamelt alleen oude zwart wit kaarten van de Noordoostpolder. Bezoekt vele beurzen en zoekt dagelijks marktplaats af. Zijn verzameling is intussen uitgegroeid tot meer dan duizend exemplaren. Ze zijn allemaal te bezichtigen op zijn site “Ansichtkaarten van de zeebodem”. Elke kaart die op de site staat is ook in zijn bezit.
Zijn verzameling gaat o.a. over alle dorpen, Schokland, de werkkampen, boerderijen, Ramspol en de straten in de Noordoostpolder.
Duizenden bezoekers per jaar  hebben ondertussen de weg naar zijn site gevonden.  Jan exposeert ook regelmatig met een deel van zijn collectie op verschillende plaatsen in de regio. Zijn kaarten zijn o.a. al te zien geweest in de Jeruzalemkerk en de Orchidee├źn Hoeve.
Zijn zoektocht naar kaarten zal nog wel even duren want volgens Jan zijn er nog zeker een paar honder kaarten die hij nog niet heeft.

Ga naar de site: Ansicht kaarten van de zeebodem.