Museum Schokland

museum schokland

In 1995 is het voormalige eiland Schokland met omgeving geplaatst op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Daarmee heeft het een beschermde status gekregen. Ook staat het symbool voor Nederland en de relatie met en de strijd tegen het water.
Centraal gelegen op dit eerste Nederlandse werelderfgoed vindt u Museum Schokland. De historische kerk uit 1834 en de opvallende houten museumgebouwen vormen een markant punt in het moderne landschap van de Noordoostpolder.

Tentoonstelling en exposities

In het museum ontdekt u het geheim van dit unieke stukje Nederland. De vaste tentoonstelling geeft een beeld van de bewogen historie van het eiland Schokland én wat vooraf ging.
Het museum is het startpunt voor een boeiende ontdekkingstocht over het drooggevallen Zuiderzee-eiland.
Ook organiseert het museum regelmatig exposities op het gebied van geologie, archeologie, historie en kunst.
Bovendien is er  voor de jonge bezoeker de: ‘Expeditiekit Schokland’. Hiermee maken kinderen een spannende speurtocht in en rond het museum. Als jonge onderzoekers nemen ze spelenderwijs kennis van de geschiedenis van Schokland.
Evenementen, zoals de Scandinavië Markt, weten jaarlijks veel liefhebbers naar het museum te trekken.

Wandelen en fietsen

Museum Schokland is een goed startpunt voor een wandeling of fietstocht. In de museumwinkel kun je allerlei mooie wandel- en fietsroutes krijgen. Bovendien is er voor de kinderen  de Archeoroute. Tijdens deze avontuurlijke rondwandeling ontmoet je kinderen die ooit op Schokland woonden. Hierdoor ontdekken ze hoe ze leefden en woonden.
Het museum biedt op zondag ook de mogelijkheid voor een gratis rondleiding in het museum onder leiding van een ervaren gids.

Bij het museum is een gezellig restaurant met terras.

Wist u dat het kerkje van Schokland ook de mogelijkheid biedt om te trouwen.?
Zowel kerkelijk als voor de burgerlijke stand.

Voor meer informatie:

Ga naar de site van het:  Museum op Schokland