Organisatie

Nieuw Land
Nieuw Land Erfgoedcentrum

Nieuw Land wil het publiek zo breed mogelijk informeren. Onder andere over het culturele erfgoed van Flevoland. Bovendien over het Zuiderzeeproject in al zijn aspecten. Daarmee past het in de Nederlandse traditie van inpoldering, winning van nieuw land en inrichting en ontwikkeling van een maatschappij. Het museum vertelt het verhaal van het grootste inpolderings project aller tijden. Drie presentaties zijn speciaal voor kinderen gemaakt. Vooral met heel veel dingen die je zelf kunt onderzoeken. Het archief van Nieuw Land bewaart en beheert het grootste deel van de Flevolandse collecties. Uniek zijn de archieven-particulier en van overheden. Deze vormen de basis  van onze kennis van het Zuiderzeeproject. Ook is er een gratis toegankelijk studiecentrum. Bovendien een gespecialiseerde bibliotheek. Ook zijn er volop mogelijkheden om de archieven en collecties te raadplegen.

Bodemvondsten.

Nieuw Land heeft ook een depot met daarin alle bodemvondsten van Flevoland. Daarmee heeft zij een collectie van ruim 1000 vondstendozen. Bovendien een verzameling onverpakte voorwerpen van de steentijd tot de tweede wereldoorlog.
Al met al een grote collectie die tot stand is gekomen door de vondsten van archeologisch onderzoek. Maar ook vele vondsten gedaan door landbouwers en particulieren.

Voor alle informatie over het centrum. Ga naar de site.

 

Delen
Delen